Pohjois-Kymenlaakson Autoteknillinen Yhdistys ry

Tapahtumat 2012

3.10.2012 LOKAKUUN KUUKAUSITAPAHTUMA

Pitkän kesätauon jälkeen syksyn toiminta käynnistyi vierailulla HYÖTYPAPERI Oy:n Valkealan toimipisteessä. 

Meille esiteltiin yrityksen historiaa, sen organisaatio sekä tunnuslukuja lähimenneisyydestä. Erittäin mielnkiintoista oli kuulla, kuinka tehokasta ja tarkkaa kierrätettävien materiaalien talteenotto ja uudellen hyödyntäminen nykyään on.

Esittelyn sekä maukkaiden pullakahvien jälkeen pääsimme tutustumaan kierrätykseen ja siihen liittyvään laitteistoon. Toimipisteellä oltiin ottamassa juuri käyttöön uutta laitteistoa, joka kykenee erottelemaan eri jakeet toisistaan. Erittäin suuren vaikutuksen teki myös hehtaarien laajuinen alue, jonne oli koottu erilaista kierrätykseen menevää materiaalia jakeittain. Tiettyjen jakeiden, kuten puun, osalta ei voida puhua kasoista. Harjanne tai jopa vuori lienee kuvaavampi ilmaus.

26.4.2012 HUHTIKUUN KUUKAUSITAPAHTUMA - KOLME KOHDETTA

Huhtikuun tapahtumassa matkasimme pikkubussilla pääkaupunkiseudulle, jossa tutustuimme seuraaviin kohteisin:

1. FINNAIR- lentokonehuolto

Lentokonehuoltohallissa meille esiteltiin lentokentän arkea ja pääsimme näkemään liikennelentokoneiden päivittäistä ja viikottaista huoltoa. Laajassa hallissa oli meneillään muutama mielenkiintoinen huoltotyö ja esittelyn aikana halliin tuotiin uusi kone työn alle.

Puheenjohtaja P. Seppälä tutkailemassa turbiinia.

2. RASKONE Oy:n lentokenttäkaluston korjaamo

Oman mielenkiintoisen maailmansa muodostaa lentoasemalla tuiki tarpeellinen tukeutumiskalusto. Liki tuhanteen kohoava ajoneuvo- ja laitekanta koostuu lukuisista erilaisista värkeistä pakettiautosta lentokoneen sirtolaitteeseen. Ilman näitä ei lentoliikenne voi toimia.

KALMAR lentokoneensiirtolaite

3. RASKONE Oy:n Vantaan toimipiste

Vantaan toimipiseteessä pääsimme tutustumaan tammikuussa avajaisiaan viettäneeseen perävaunukorjaamoon sekä muuhun toimintaan. Toimipisteen samaan aikaan saamat uudet vastaanottotilat totesimme myös tyylikkäiksi ja toimiviksi.

Perävaunu menossa työn alle

 

15.3.2012 MAALISKUUN KUUKAUSITAPAHTUMA - RASKONE - KOUVOLA

Maaliskuun kuukausitapahtuma järjestettiin Kouvolan Raskone Oy:n tiloissa 15.3. klo 18.00 – 20.00. Tapahtumassa oli luennoitsijana Liikkuvan Poliisin Kouvolan yksikön päällikkö ylikomisario Strengell. Hän alusti luentoa esittelemällä Liikkuvan poliisin ottamia valokuvia suomalaisesta liikenteestä. Seuraavaksi hän esitteli Liikkuvan Poliisin historiaa, organisaatiota sekä tehtäväkenttää. Lopuksi oli vuorossa erittäin mielenkiintoinen perehdytys liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan työhön.

24.2.2012 PKATY VUOSIKOKOUS - HOTELLI VAAKUNA - KOUVOLA

PKATY:n vuosikokous pidettiin jälleen Hotelli Vaakunassa. Kokoukseen otti osaa 22 yhdistyksen jäsentä.

Kokouksen aluksi palkittiin seuraavia yhdistyksen jäseniä:

SATL:n Pronssinen ansiolevyke: Lasse Torri ja Eino Eskelinen

SATL:n Hopeinen ansiolevyke: Jorma Kortelainen

SATL:n Kultainen ansiolevyke (luovutetaan liittokokouksessa Porissa): Matti Karhima

Kokouksessa käsiteltiin tavanomaisten vuosikokousasioiden lisäksi hallituksen tekemää muutosesitystä yhdistyksen sääntöjen pykäliin 11 ja 12.

Vuosikokouksen pöytäkirja liitteineen on luettavissa sivuston "Jäsenille" osiosta.

Mainiosti sujuneen kokouksen päätteeksi nautittiin erinomainen illallinen.

Illan päätteeksi uusi hallitus piti järjestäytymiskokouksen.